Ücretsiz Hızlı Kargo & Koşulsuz İade ve Değişim

0

Sepetiniz boş

2023 Halı Trendleri

Ağustos 14, 2023 3 dk okuma

2023 Halı Trendleri

2023 Halı Trendleri

Yaşam alanlarının ihtiyaç unsurları göz önüne alınarak güncellenen dekorasyon trendleri halı tasarımları üzerinde de son derece etkili oluyor. İç mekan dekorasyonunda çok eski zamanlardan beri kullanımı yaygın olan halılar, mekanı sınıflandırmak ve zeminlere hareket katmak amacıyla kullanımı tercih edilir. 2023 yılı halı trendlerinde minimalleşen mobilyalara başarıyla eşlik eden tasarımlar ön plana çıkar. Yaşam alanlarınıza yeni bir soluk getirmek, mekanın genel mimarisi ile uyumlu ya da tamamen aykırı bir atmosfer oluşturmak için 2023 halı modellerinden faydalanabilirsiniz. Apex halı seçenekleri pek çok renk ve desen çeşitliliğiyle evinizi yenilemenize katkı sağlar.

2023’de Popüler Olması Beklenen Halı Çeşitleri Nelerdir?

2023 halı trendlerinde uzun süredir sevilen geometrik şekiller yerini düzensiz kesimli tasarımlara bırakır. Asimetrik ve beşgen kesim düzensiz formlu halı çeşitleri arasında son derece popüler tasarımlar arasında yer alır. Düzensiz kesimli halı modellerinde açık ve pastel tonlu renkler tercih ederek ortama daha soyut bir görünüm kazandırabilirsiniz. Ayrıca 2023’ün genel dekorasyon stilinde ön plana çıkan  tek renkli halılar  ile iç mekanlarda son derece huzurlu ortamlar oluşturabilirsiniz.

Apex Hare Plus koleksiyonunda senenin trendini yansıtan tasarımlar 2023 yılının popüler renk ve desenleriyle birlikte harmanlanır. Son yıllarda kullanımı oldukça fazlalaşan retro stil, halı dekorasyonunda da ön plana çıkar. Retro stil tercih edenler için Apex Heriz serisinde farklı renklerden hazırlanan makine halıları son derece doğru tercihler arasında bulunur.Retro stil halı modelleri geçmiş senelerde olduğu gibi 2023 yılı içinde güncelliğini korumaya devam eder. Bu yılın hem tekstil hem de dekorasyon modasında popüler olan  peluş kumaş halılar, dokuma ve iplik kalitesiyle uzun yıllar kullanım sağlayarak popülerliğini koruyor. Ayrıca çok çeşitli ölçü seçeneği sunan peluş modeller, geniş kullanım olanağı sağlar.

2023 Yılının Dekorasyonu ile Uyumlu Halı Modelleri

2023 yılı dekorasyon trendlerinde uzun yıllardır iç mekan stillerine hakim olan yalın ve minimal detaylar yine ön plana çıkar. 2023 yılında evinizin atmosferini değiştirmek, küçülen metrekarelerde daha ferah ve aydınlık bir ortam yaratmak için doğru halı seçimi yapılmasına özen gösterilmesi gerekir. Senenin trendlerine uygun olarak evini dekore etmek isteyenler için senenin stil dekorasyonu ile uyumlu halı modelleri şu şekilde sınıflandırılabilir: 

  • Sürdürülebilir eşyaların popüler olduğu 2023 yılında doğal liflerden üretilen halı modellerine yönelerek, evinizde keyifli ortamlar yaratabilirsiniz.
  •  Art Deco modası mobilyadan ev aksesuarına kadar hemen her alanda 2023 yılına damga vurur. Art Deco stilin özelliğini yansıtan zıt renk uyumlu halı çeşitlerini senenin özelinde tercih etmek doğru olur.
  •  Mikro lüks stil, 2023 yılının en gözde ve yeni dekorasyon trendi olarak ortaya çıkar.

Sade ve az eşyayı bünyesinde barındıran mikro lüks stilde tek renkli, açık tonların hakim olduğu halılar yatak odasından salona, mutfaklardan antreye kadar hemen her yerde kullanıma uygundur.

2023’ün Popüler Halı Renkleri ve Ölçüleri Nelerdir?

Pantone Renk Enstitüsü tarafından 2023 yılının rengi olarak açıklanan Viva Magenta hem moda hem mimari tasarımlarda kullanımı oldukça fazla tercih edilir. Halı dekorasyonunda tercih edilen magenta renk Art Deco stil mobilya ve dekorasyon tarzıyla aykırı bir zıtlık yaratır. Siyah, beyaz, bordro gibi klasikleşmiş ve her daim severek tercih edilen halı renkleri 2023 yılında da zamansızlığını korur. Japandi tasarımların popüler olduğu 2023 yılında stile uygun olarak dekore edebileceğiniz halı renkleri arasında bej, kahverengi, sütlü kahve, kırık beyaz, nötr gri yer alır.

Halı ölçüleri giderek küçülen yaşam alanlarıyla doğru orantılı olarak daha minimal ölçülerde tasarlanır. Asimetrik, dikdörtgen, beşgen ,  kare formlu halı modellerinde standart ölçülerin yanı sıra özel boyutlara sahip halı modellerini de bulabilirsiniz. Apex halı modellerinde her evin ihtiyacına yönelik işlevsel kullanım olanağı sağlayan modeller mevcuttur.


Ayrıca Halı Blog Yazıları içinde

Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi
Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi

Ekim 10, 2023 5 dk okuma

Devamını oku
Antika Halılar ve Tarihleri
Antika Halılar ve Tarihleri

Ekim 10, 2023 4 dk okuma

Devamını oku
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları

Ağustos 17, 2023 4 dk okuma

Devamını oku