Ücretsiz Hızlı Kargo & Koşulsuz İade ve Değişim

0

Sepetiniz boş

Salon Halısı Nasıl Olmalı ?

Haziran 08, 2022 3 dk okuma

Salon Halısı Seçimi Nasıl Olmalı? | Apex Halı

Evin en gösterişli ve önemli alanı, salonlardır. Gelen konukların ağırlandığı, ev sakinlerinin sıklıkla zaman geçirdiği ve en büyük ebatlara sahip olan salonlar için dekorasyon önem taşır. Yaşam alanlarınızın şık ve ferah bir görünüm kazanması için salonda kullandığınız eşyaları özenle seçmeniz gerekir. Odanın en çok dikkat çeken detayı, halıdır. Birbirinden farklı halı modelleri, salonun atmosferini değiştirebilir. Klasik, modern, retro, minimal gibi farklı dekorasyon tarzları benimseyenler için salon halı modelleri, çeşitlilik gösterir.  Halı seçiminde renk , desen, ölçü, tarz ve kullanım kolaylığı önemli kriterler arasında bulunur. Siz de yaşadığınız ortama dekore ederken bu noktalara dikkat ederek benzersiz bir stil yaratabilirsiniz.

Salon Halısı Seçimi Nasıl Olmalı? | Apex Halı


Salon Halısı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


  • Halının şekli, duruş stili açısından önemlidir. Salon halısı seçerken öncelikle ebatlara ve zemine dikkat etmeniz gerekir. Parke zeminlerde kullanılan halılar, daha ön planda yer alır. Halı denilince dikdörtgen akla gelse de farklı şekiller de tercih edilebilir. Salonda kullandığınız eşyalar oval tasarımlara sahipse etkileyici bir görünüm için  kare halılar ve dikdörtgen halılar seçilebilir. Önemli olan eşyalar ve halı arasında zıtlık yakalamaktır.
  • Halının büyüklüğü son dönemlerde farklılık gösterir. Çok küçük veya büyük halılar, dekorasyon stillerinde benzersiz bir görünüm sunar.
  • Halı üretiminde kullanılan malzeme ve hazırlanış şekli, dekorasyon için önemlidir.  Makine halıları, daha modern bir görünüm sunar.  El dokuması halılar ise otantik ve klasik evlerde daha sık tercih edilir. Gösterişli ve bohem bir stil yaratmak için el dokuma kilimleri salonda kullanabilirsiniz.
  • Salon, evin en çok kullanılan bölümlerinde biri olduğu için kolay temizlenen halı modellerini inceleyebilirsiniz.  Silinebilir halılar , herhangi bir lekelenmede hijyen sağlamanız için önemlidir.

Salon Halısı Ne Renk Olmalı?


Her evin dekorasyonu farklıdır. Salon mobilyalarına ve evin tarzına göre halı rengine karar verebilirsiniz. Eğer salonu daha ferah ve geniş göstermek istiyorsanız açık renk tonlarında hazırlanan halı seçenekleri, ideal bir seçim olur. Modern ve zamansız bir stil yaratmak için soğuk tonlardan faydalanabilirsiniz. Çocuklu ve kalabalık üyeli aileler, kirlenmelere karşı dirençli olması için salonlarda daha koyu renkleri tercih edebilir. Karışık desenli modeller, lekelenmelere karşı koruyucu olur.


Salon Halısı Kaç Metrekare Olmalı?


Salonun ebatları halının ölçüsü üzerinde etkilidir. Orta ölçülere sahip halılar, demode bir görünüme neden olabilir. Dekorasyon stiliniz, salonda bulunan eşyalar, kullanım amacı halının metrekaresine karar verirken önemli olan unsurlar arasında bulunur.


Salon Halısı Nasıl Kullanılmalı?


Salon, içinde sürekli yaşam olan ev bölümlerinden biridir. Bu nedenle. salon halısı tercih ederken kolay temizlenebilen malzemeden üretilmiş, hafif halıları kullanabilirsiniz. Salonun ortasında bulunan sehpa ve masa gibi eşyaların altına konumlandırmak için tercih ettiğiniz halılar, küçük ebatlı ve modern çizgilere sahip şekilde tasarlanmış olmalıdır.


Salonda Desenli Halı Kullanımı


Salonda düz renk halı kullanımı, dekorasyon hatalarının başında gelir. Yaşam alanlarının en dikkat çeken noktası, salondur. Bu alanda  düz renk halı kullanmak, basit bir görünüme neden olabilir. Sade bir stil oluşturmak için düz renk halı yerine pastel tonlarda desenlerle tasarlanmış modelleri değerlendirebilirsiniz.


İnce Salon Halısı Kullanımının Avantajları


İnce salon halısı hem kolay temizlenir hem de modern bir görünüm yaratır. Zamansız bir dekorasyon oluşturmak için ince ipliklerden üretilen salon halı modellerini tercih edebilirsiniz. İplik yüksekliği ve sıklığı yoğun olan kalın halılar, daha klasik bir tarz sunar.


Salon Halısı Koltuk Uyumu Nasıl Olmalı?


Oturma grubu ile arasında mesafe olan küçük halılar modern bir stil oluşturur.  Çok büyük halılar ise ikonik bir görünüm yaratmak için idealdir. Oturma grubunun ortasında sergilemek için halı düşünüyorsanız küçük ölçülere sahip halı seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Koltukta oturan kişilerin, özellikle çocukların, ayaklarının halıya değmesini istiyorsanız tamamen salonu kaplayan büyük ebatlı modelleri kullanabilirsiniz. 


Halı seçiminde önemli kriterleri inceledikten sonra yaşadığınız ortamı huzurlu bir yuvaya dönüştürebilmeniz mümkün. Apex halı modelleri arasından kendi zevkinize ve yaşam alanlarınızın dekorasyonuna uygun olan seçenekleri hemen satın alabilirsiniz. 

Salon Halısı Seçimi Nasıl Olmalı? | Apex Halı


Ayrıca Halı Blog Yazıları içinde

Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi
Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi

Ekim 10, 2023 5 dk okuma

Devamını oku
Antika Halılar ve Tarihleri
Antika Halılar ve Tarihleri

Ekim 10, 2023 4 dk okuma

Devamını oku
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları

Ağustos 17, 2023 4 dk okuma

Devamını oku