Ücretsiz Hızlı Kargo & Koşulsuz İade ve Değişim

0

Sepetiniz boş

Beyaz Halı ile Ev Dekorasyonu

Haziran 01, 2022 3 dk okuma

Beyaz Halı Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılır?

Beyaz renk, dekorasyonda en çok tercih edilen renklerden biri olarak öne çıkıyor. Mobilya, ev aksesuarları, perdeler gibi evin tüm eşyalarıyla çok kolay bir şekilde kombinlenebilen  beyaz halılar da ev dekorasyonlarının vazgeçilmezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Farklı renklerle bir araya geldiğinde ise klasik ev dekorasyonlarının aksine farklı ve özgün bir hava yaratıyor.

Beyaz Halı Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılır?

Beyaz Halı Kullanışlı mı?

Açık renklerin kir ve lekeyi daha kolay gösterme riskine karşı birçok ev sahibi, dekorasyonunda beyaz halı kullanmak konusuna tereddütle yaklaşıyor. Oysa beyaz halı her odaya, her mobilyaya ve her tarza kolayca uyum sağlayabiliyor. 


Düz ya da göz yormayan desenlere sahip beyaz halılar evinize ferah, zarif ve şık bir hava katıyor. Üstelik açık renklerin ışığı yansıtma etkisi sayesinde beyaz halıya sahip olan odalar daha aydınlık görünüyor. Bu da odanızı olduğundan daha büyük gösteren bir göz illüzyonu yaratıyor.

Mutfakta Beyaz Halı Kullanılır mı?

Mutfaklar, bir şeylerin yere dökülme ihtimalinin en çok olduğu alanlar olarak göze çarpıyor. Özellikle yere sıçrayan yemek ve içecek lekeleri açık renk halılarda kendini daha fazla belli edebiliyor. Bu da mutfağında beyaz halı kullanmak isteyen kişileri tedirgin edebiliyor.


Sizin de çabuk kirlenme ihtimaline karşı mutfağınızda beyaz halı kullanımı konusunda endişeleriniz varsa kolay temizlenen ve leke tutmayan beyaz halı modellerini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kaymaz tabana sahip bir beyaz halı, mutfağınızda meydana gelebilecek herhangi bir ev kazasına karşı daha kullanışlı olabilir. Bu modeller sayesinde beyaz halıyı mutfağınızda da gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsiniz.


Mutfak halısı seçimine dair daha detaylı bilgi için “Mutfak Halısı Nasıl Olmalı?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Beyaz Halı Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

Beyaz bir halıyı kombinlemek diğer renklere göre her zaman daha kolay oluyor. Odalarınızı hangi tarzda döşerseniz döşeyin zeminde kullanacağınız beyaz halı ile tüm evinizi güzel bir uyum ve bütünlük içinde görebilirsiniz.


Sade ev dekorasyonunun giderek popüler olmaya başladığı son dönemlerde düz beyaz halılar sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle minimalist stilde döşenen evlerde pastel ve yumuşak tonlara sahip eşyalar göze çarpıyor. Gösterişten uzak, sade ve işlevselliğin ön planda olduğu bu dekorasyon tarzı için beyaz halı mükemmel bir seçim olarak dikkat çekiyor.

Koyu Renk Zeminde Beyaz Halı Kullanımı

Beyaz halılar, koyu renk zeminler üzerinde kullanıldığında hoş bir kontrast yaratarak evinize zarif bir hava katıyor. Ayrıca koyu renkler, alanları olduğundan daha küçük gösterme gibi bir etkiye sahip olduğu için beyaz halı bu etkiyi dengeleyerek odanızın daha ferah bir görünüme kavuşmasına neden oluyor.

Salonda Beyaz Halı Şıklığı 

Salonlar, beyaz halıların en sık tercih edildiği odalar olarak öne çıkıyor. Tüm ev eşyaları ile mükemmel bir uyum sağlayan beyaz halılar yarattığı ferah hava ile salonunuza şıklık katıyor. 


Geleneksel tarzda döşenen mobilyalarla da modern ev dekorasyonuyla da gayet iyi anlaşan beyaz halılar salona uygun olan bir boyutta tercih edildiğinde hem kışın hem de yazın rahatça kullanılabiliyor.

Beyaz Halı Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılır?

Beyaz Halıdan İnatçı Lekeler Nasıl Temizlenir? 

Beyaz halıdaki lekeleri çıkarmak için, halılar için özel olarak tasarlanan temizleyicilerden faydalanabilirsiniz. Lekeye anında müdahale ettiğiniz takdirde lekenin iz bırakma ihtimalinin de önüne geçebilirsiniz. Halı temizliği hakkında daha detaylı bilgi almak için “Evde Halı Nasıl Temizlenir?” yazımızı okuyabilirsiniz.

En Çok Satan Beyaz Halı Modelleri 

Sade dekorasyonun yükselişe geçtiği son dönemlerde düz beyaz halılara olan ilgi de giderek artıyor. En beğenilen ve en çok satan beyaz halı modellerinden birisi olan düz beyaz halılar girdiği her odaya sade bir şıklık getiriyor.


Diğer çok satan modeller arasında ise geometrik desenli halılar ya da düz çizgilerin öne çıktığı zarif tasarımlar dikkat çekiyor. Ayrıca post modeldeki beyaz halılar özellikle kış aylarında yoğun olarak talep görüyor.


Düz, çizgili ya da desenli birçok beyaz halı modeli arasından zevkinize en uygun olanı Apex Halı’da bulabilir, evinizi en şık şekilde dekore edebilirsiniz.


Ayrıca Halı Blog Yazıları içinde

Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi
Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi

Ekim 10, 2023 5 dk okuma

Devamını oku
Antika Halılar ve Tarihleri
Antika Halılar ve Tarihleri

Ekim 10, 2023 4 dk okuma

Devamını oku
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları

Ağustos 17, 2023 4 dk okuma

Devamını oku