Ücretsiz Hızlı Kargo & Koşulsuz İade ve Değişim

0

Sepetiniz boş

Birbirinden Şık Halılar ile Balkon Dekorasyonu

Şubat 10, 2022 2 dk okuma

Birbirinden Şık Halılar ile Balkon Dekorasyonu

Birbirinden Şık Halılar ile Balkon Dekorasyonu Önerileri 

Güneşli günlerde ve rahatlatıcı yaz akşamlarında, balkonda vakit geçirmekten daha keyifli çok az şey vardır. İster sevdiklerinizle isterseniz de tek başınıza olun, balkonda huzurlu bir şekilde vakit geçirebilmeniz mümkündür. Birbirinden şık halılar ile balkon dekorasyon önerileri ile hem kendi tarzınızı yansıtırken hem de balkonunuzu büyüleyici bir mekan haline getirebilirsiniz.

Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 

Güzel bir balkona sahip olmak, sandığınızdan daha kolay olabilir. Bunun için ilk olarak balkonunuzun boyuna göre nasıl bir dekorasyona sahip olmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Balkonunuzu nasıl düzenleyeceğiniz boyut, hizalama, amaç ve tercih edilen stil gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. En önemli nokta, balkonunuz ne kadar büyük olduğudur. Bunun için ilk olarak balkonunuzu doğru bir şekilde ölçmelisiniz. Böylece ne kadar boş alan olduğunu bilirsiniz.

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır? 

Çoğu zaman balkonlar, istediğiniz tüm mobilyalara sığacak kadar büyük olmayabilir. Ancak büyüklük, yılın 365 günü keyfini çıkarabileceğiniz güzel bir balkon yaratmanıza engel olmamalıdır. Dar bir alanda, çok fazla dekor dağınıklık olarak ortaya çıkabilir. Alanınız kısıtlıysa, kullanılmadığında katlanabilen mobilyalar kurmayı deneyebilirsiniz.

  • Dar alanlar için ideal, kolayca katlanabilen masa ve sandalyelerden birini seçerek, istediğiniz zaman toplarlayabilirsiniz.
  • Sadece birkaç parça mobilya eklemek için yeriniz varsa, sandalye minderleri, çiçekli kilimler ve çizgili yastıklar gibi çeşitli desenlerle mekanınızın geri kalanını yükseltmeyi deneyebilirsiniz.
  • Desenli bir halı veya yolluk ile de balkonunuzun görünümünü güçlendirebilirsiniz.
  • Çok az yer kaplayan puflar, sandalyelere güzel bir alternatiftir. Yerden tasarruf sağlar ve buna rağmen bir salon atmosferi sunar.

Büyük Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır? 

Geniş bir balkona sahipseniz, balkonunuzu nasıl değerlendireceğiniz konusunda akıl karışıklığı yaşayabilirsiniz. Bir okuma köşesi, yemek odası veya salona uygun bir oturma alanı elde edebilmeniz mümkün. Bunun için ilk olarak tam olarak balkonunuzu nasıl değerlendirmek istediğinize karar verebilir ve ona uygun balkon dekorasyonu için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Dış mekan mobilyaları oldukça şık olma eğilimindedir. Daha sıcak, daha davetkar bir alan tercih ediyorsanız, dış mekana uygun minderleri ve yastıkları da tercih edebilirsiniz. Balkon zemininizi ise peluş bir dış mekan halısıyla rahat bir hale getirebilirsiniz.

Balkon Dekorasyonunda Halı Şıklığı 

Balkonunuzu biraz renklendirmek istediğinizde bunun en iyi yollarından biri balkon halıları olabilir. Balkonda halı kullanımı aynı zamanda samimi ve rahat bir atmosfer yaratır ve evde olduğunuzu hatırlatır. Kilimler, tarzınızı ve kişiliğinizi ön plana çıkaracak dekoratif bir unsurdur. Örneğin, küçük bir balkona tatil havası getirmek istiyorsanız tropikal motifli bir halı tercih edebilirsiniz. Bohem tarzı kilimler de dinlenme alanları için çok uygundur ya da minimalist bir balkon halısı seçerek zarif bir izlenim bırakabilirsiniz. Balkon halısının belirgin bir avantajı da ayaklarınızın üşümemesidir.

Balkon için Doğru Halı Seçimi 

Balkon dekorasyonu için halı seçimi yaparken, dış mekan koşullarına uygun halı modellerini tercih edebilirsiniz. Dış mekan halıları artık daha dayanıklı ve güneşin zararlı UV ışınlarına karşı dayanıklı yapılarıyla uzun süreler boyunca kullanma imkanı tanıyabilir. Dış mekan halısı ayrıca suya da dayanıklı özelliklere de sahiptir. Balkonunuz için doğru boyutu seçmek, balkonunuzun sahip olduğu düzene de bağlıdır. Çok çeşitli boylarda dış mekan halısı bulabilmeniz mümkün. Ancak ihtiyacınız olan halı boyutuna karar verirken, alanınızı ve dekorasyon detaylarını da göz önünde bulundurmayı unutmamalısınız. Bitkiler, mumlar ve çeşitli aksesuarlarla balkonlarınızı renklendirebilirsiniz. Halıları hem balkon dekorasyonu için tamamlayıcı birer unsur hem de kendi tarzınızı yansıtmanıza olanak tanıyan etkili bir aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

Eviniz için doğru halı seçimi hakkında daha detaylı bilgi almak için “Yaşam alanlarına göre halı seçimi” yazısını inceleyebilirsiniz.


Ayrıca Halı Blog Yazıları içinde

Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi
Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi

Ekim 10, 2023 5 dk okuma

Devamını oku
Antika Halılar ve Tarihleri
Antika Halılar ve Tarihleri

Ekim 10, 2023 4 dk okuma

Devamını oku
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları

Ağustos 17, 2023 4 dk okuma

Devamını oku