Ücretsiz Hızlı Kargo & Koşulsuz İade ve Değişim

0

Sepetiniz boş

Zemindeki Sanat Patchwork Halılar

Aralık 15, 2016 3 dk okuma

Zemindeki Sanat Patchwork Halılar-Apex Halı

Patchwork halılar, son yıllarda dekorasyonda oldukça popüler. Her biri özenle elde dokunan halıların en önemli özelliği, dikiş ve bitimlerinin de elde yapılıyor olması. Geleneksele övgü niteliği taşıyan bu sanat eserleri, bulundukları ortama renk ve desenlerin pozitif enerjisini yansıtıyor.

Eski halı parçalarının özenle tamir edilerek birleştirilmesinden oluşan ve birer sanat eseri niteliği taşıyan patchwork halıların geridönüşüm misyonu da öne çıkıyor. Yenileyerek değerlendirmek, eskiyi eşyaları dönüştürerek kullanmak son zamanların en büyük trendlerinden. Patchwork halılar, evlerde olduğu kadar o s ve sosyal mekanlarda karakter sahibi alanlar yaratmak için tercih ediliyor. Çok renkli olmaları nedeniyle patchwork halılar, klasikten minimaliste farklı dekorasyon tarzlarına kolaylıkla uyum sağlıyor.

Elle dikilen dokuların zengin birlikteliği kaliteyi de ön plana çıkarıyor. Her biri ilham kaynağı niteliği taşıyan halılar, özgün modelleriyle dekorasyonun tamamlayıcı unsurları olma özelliğine sahipler.

patchwork halılar

YÜKSELEN TREND: PATCHWORK

Retro vintage tarzı tutkunlarının tarihten bugüne vazgeçemedikleri patchwork; halıdan ev tekstili ve moda dünyasını da etkisi altına almayı başaran bir trend olarak yükselişte...

*Karıştır&Yakıştır akımını yaşadığınız yere yansıtmanın en stilize yolu zeminde patchwork bir halı tercih etmek. Her parçanın birbiriyle uyumlu olmasına gerek yok; kendi stilinizi yansıtan parçaların yaşadığınız yerde birleşmesinin key ni yaşayın.

*Doğal boyalarla yakalanan güçlü renk tonları bu artisan halıların mekandaki etkisini yükseltiyor. Kusursuz işçilikleriyle özgün olmaları, yaşam alanlarında en fazla tercih edilenler arasında yer almalarını sağlıyor.

*Özel dikimli bir patchwork halı ile antik işleme sanatını da evinize taşımanın sıra dışı hazzı, paha biçilmez. Kültürleri birleştiren bu eşsiz tasarımların her biri, güncel yorumlarıyla hayranlık uyandırıyor.

Halı alırken ihtiyacınıza uygun renk seçimi yapmak hakkında ayrıntılı bilgi edinmek içinHalı rengi nasıl seçilir?yazısını okuyabilirsiniz.

PATCHWORK STİL SIRLARI

Geçmişten günümüze kadar gelen geleneklerimize bağlılığın birer sembolü olarak görülür bu halılar. Kıymetli hatıraları geleceğe taşırlar. Kültürümüzün izlerini taşıyan çok sayıda koleksiyon ve çeşitliliğe sahip Apex Patchwork serileri renk ve desen alternati erinin yanı sıra farklı ölçü seçenekleri de yaşam alanlarına sunuyor.

bej patchwork halıTek renkli ya da monokrom modern stildeki bir mekana canlılık katmak için patchwork halıların dinamik etkisinden faydalanabilirsiniz.

siyah vintage halı

Beyazdan vazgeçemeyenler için, dekorasyonda tek odak noktanız, siyah&gri geçişli şık bir patchwork halı olabilir. Bırakın o konuşsun, etrafındaki her şey sakin kalsın.

renkli patchwork halı

Salondaki nötr renkli geniş L kanepenize eşlik canlı kırmızı, mavi, turkuaz desenli bir patchwork halı denemenizi tavsiye ederiz. Kanepenin üzerini uyumlu renlerdeki yastıklarla dekore edip canlı bir etki yaratabilirsiniz.

patchwork halı

Koyu renkli ahşap bir koltuğun yer aldığı oturma köşesini, kahverengi ve bej tonlarının asaletini vurgulayan bir patchwork halılya ödellendirin.

Eskitme beyaz ahşap mobilyaların olduğu rustik temalı salonda, canlı turkuvaz geçişleri olan tek renkli bir patchwork / vintage halı mükemmel şıklığı tamamlayacak.

turkuaz vintage halı

Patchwork modası sadece zeminde halılarla kalmıyor; ev tekstiline de yansıyor. Düz renkli turkuvaz bir halının üzerine yerleştirilen renkli desenli patchwok döşemeli puf, mekanda çarpıcı bir atmosfere sahne oluyor.

siyah patchwork halı

Kahverengi tonlarıyla asil bir uyumu vurgulayabilirsiniz. Bej tilli kadife döşemeli kanepelerin
ve deri koltuğun yer aldığı salonda, birbirinden farklı parçaların kahverengi tonlarındaki uyumunu sergileyen halı, dekorasyonu tamamlıyor.

patchwork merdiven halısı

Patcwork halıların kullanımında yaratıcılığın sınırı yok! Merdivenlerin her basmağına farklı desenlerin tablo gibi döşenmesiyle oluşan görkemli karşılama alanı iddialı bir uygulama örneği.

gri patchwork halı

Siyahın hakimiyetindeki maskülen tarzdaki modern&klasik bir ortamda, gri tonlarında sade desenleriyle güçlü bir dokuya sahip patchwork halıyı sakin ama iddialı bir parça olarak değerlendirebilirsiniz.

Fuşya patchwork vintage halı

Fuşya ve kırmızının dinamik birlikteliği zeminde harikalar yaratıyor. Özellikle beyaz mobilyalar ve doğal taş uygulanmış duvarların olduğu bir mekanda son derece çarpıcı bir etki elde etmek mümkün.

Daha  fazla   Patchwork halı   modeli için buraya tıklayabilirsiniz.


Ayrıca Halı Blog Yazıları içinde

Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi
Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi

Ekim 10, 2023 5 dk okuma

Devamını oku
Antika Halılar ve Tarihleri
Antika Halılar ve Tarihleri

Ekim 10, 2023 4 dk okuma

Devamını oku
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları

Ağustos 17, 2023 4 dk okuma

Devamını oku