Ücretsiz Hızlı Kargo & Koşulsuz İade ve Değişim

0

Sepetiniz boş

Shaggy Halı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Ekim 07, 2022 3 dk okuma

Shaggy Halı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Modern, etnik ve zamansız dekorasyonların vazgeçilmez öğesi halılar şık görünümlerinin yanı sıra ısı yalıtımı gibi pek çok avantajlarıyla da öne çıkar. İnce, kalın, uzun tüylü, kısa tüylü ve tüysüz çeşitleri bulunan halılar dört mevsim kullanıma uygundur. Yumuşak bir zemin hissi veren halı tipleri ise uzun tüylü özel dokuma sistemleriyle elde edilen shaggy olarak adlandırılır. Shaggy halı çeşitleri hav yüksekliği bakımından farklı seçeneklerde üretilir. Bu sayede mevsim geçişlerinde ve kış aylarında rahatlıkla kullanılabilir. Aynı zamanda renk seçenekleri olarak da geniş bir yelpazede sunulduğundan tüm dekorasyonlarda soft bir hava yaratmak için tercih edilebilir.

Shaggy Halı Nedir? 

Shaggy halı, yığın adı verilen daha uzun hav oluşturacak kadar saçaklı malzemeden yapılan halı türüdür. Tufting tekniği bu tür halılarda kullanılan tekniklerden biridir ve 1950'den beri tüm tekstil ürünleri, uzun tüylü kilimler ve halılar için kullanılır. Kadife, yün, pelüş benzeri pek çok iplikten elde veya makinelerle yapılabilir. Ortalama hav yüksekliği 3-5 cm arasındadır.

Shaggy Halı Özellikleri Nelerdir?

Shaggy ya da derin tüylü halılar oldukça sıcak tutar ve rahat bir kullanıma sahiptir.
Genellikle yatak odasında veya oturma odasında ve/veya sert zemin üzerinde özel halı olarak kullanılır. Yüksek veya düşük hav seçimi sunduğundan trendlere uygun dekorasyon stillerinde yer verilebilir. Shaggy halı özellikleri ise şöyle sıralanabilir:
İç mekanınıza sıcak ve lüks bir görünüm kazandırır.
Ayaklarınıza yumuşak bir yüzey sunar.
Ses sönümleme özelliği vardır.
Isı yalıtımı için iyi bir katmandır.
Bakımı ve temizliği kolaydır.

En Popüler Shaggy Halı Modelleri 

Şık, zamansız ve modern görünüm özelliklerini bir arada sunan shaggy halı modelleri kullanıcılar tarafından sık tercih edilir. Ancak standart bir halı olmadığı için her kullanıcı ev dekorasyonunda farklı bir shaggy halıya yer verebilir. Kısa ve uzun seçeneklerine ek olarak kadife, polyester ipliklerle birlikte pek çok renk seçeneğine de sahiptir.

Shaggy Halı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Shaggy halı alırken dikkat edilmesi gerekenler genellikle dekorasyon stilleri ile alakalıdır. Kısa veya uzun havlı shaggyler evin farklı bölümlerinde kullanıma uygundur. Bu daha çok kullanım alışkanlıklarına göre değişse de çocuk ya da oturma odalarında yumuşak hissi nedeniyle daha yüksek havlı olanlar tercih edilir. Modeller söz konusu olduğunda hav yüksekliği kadar iplik kalınlığı da öne çıkar. Bu nedenle Apex Halı'nın sunduğu daha kalın
ya da ince, daha yüksek ya da kısa shaggy modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Shaggy Halı Kolay Temizlenir mi? 

Shaggy halılar uzun ve yoğun iplikleri nedeniyle temizlik aşamasında zorlayıcı görünebilir. Ancak bilinenin aksine shaggy halı temizliği oldukça pratiktir. Shaggy halılar genellikle yumuşaktır ve bu da kiri çıkarmayı kolaylaştırır. Halıları elektrikli süpürgeyle süpürebilir ve günlük tozlarından arındırabilirsiniz.

Evde Shaggy Halı Nasıl Temizlenir? 

Günlük toz ve partiküllerden arındırmak için elektrikli süpürge ile temizleyebilir, halınızı arada sırada havalandırarak diğer toz parçacıklarının serbest kalmasını sağlayabilirsiniz. Lekeler söz konusu olduğunda ise halı şampuanı ile ipliklere nazik davranarak silebilirsiniz. İplikleri fırçalamanız keçeleşmesine neden olabileceği için bu tür temizlik araçlarının kullanılması tavsiye edilmez. Dilerseniz profesyonel yardım da alabilirsiniz.

Robot Süpürge Shaggy Halı Süpürür mü?

Robot süpürgeler fırça mekanizması sayesinde halı ve zeminlerdeki ince toz ve partikülleri toplar. Kısa havlı shaggy halılarda bu fırçalar rahatlıkla dönebildiği için etkili bir temizlik elde edebilirsiniz. Öte yandan robot süpürgelerin eşik yüksekliği ortalama 4 cm olduğundan daha uzun halıların üzerine çıkamayabilir. Bu nedenle robot süpürge herhangi
bir engelle karşılaşmadığında shaggy halıları rahatlıkla süpürebilir.

Shaggy Halı Sağlıklı mı? 

Shaggy halılar, yumuşak ve uzun tüyleri sayesinde kolay temizlenebildiği için sağlık açısından kullanımı etkileyecek bir durum yaratmaz. Ancak her halı gibi günlük süpürmek ve tozlardan arındırmak alerjenlere karşı duyarlı kişiler için daha rahat bir kullanım sunar.
Siz de shaggy halıları; soft görünümlerinden, ısı ve ses yalıtımı özelliklerinden yararlanmak için dekorasyonlarınıza dahil etmek isterseniz Apex Halı shaggy koleksiyonlarına göz atabilirsiniz.


Ayrıca Halı Blog Yazıları içinde

Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi
Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi

Ekim 10, 2023 5 dk okuma

Devamını oku
Antika Halılar ve Tarihleri
Antika Halılar ve Tarihleri

Ekim 10, 2023 4 dk okuma

Devamını oku
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları

Ağustos 17, 2023 4 dk okuma

Devamını oku