Ücretsiz Hızlı Kargo & Koşulsuz İade ve Değişim

0

Sepetiniz boş

Halı ve Koltuk Uyumu Nasıl Olmalı?

Ekim 14, 2022 3 dk okuma

Halı ve Koltuk Uyumu Nasıl Olmalı?

Ev dekorasyonunda büyük bir öneme sahip olan halı ve koltuk modelleri renk ve desenleriyle bulunduğu ortamın diğer ögeleriyle bir bütünlük oluşturur. Halı ve koltuk uyumu salonlarda ve oturma odalarında büyük yer kapladıkları ve göze ilk çarpan ürünler oldukları için son derece önemlidir. Sunulan şık halı modelleri sayesinde koltuğa göre halı seçimi ya da halınıza göre koltuk seçimi yapmak oldukça kolay ve eğlenceli bir süreçtir. Shaggy, bambu, dijital baskı, jüt, makine, el dokuma, dekoratif ve kilim gibi daha pek çok halı modeli mevcuttur. Tüm bu koleksiyonlar ise retro, rustik, modern ve İskandinav gibi hemen her dekorasyon stiline uyum sağlayan görünümlere, renklere sahiptir. Geniş yelpazede sunulan halı modelleri sayesinde koltuklarınızla mükemmel uyumu yakalayabilir, yaşam alanlarınızda istediğiniz ferah, şık ve modern görünümü elde edebilirsiniz.

Koltuk Modeline Göre Halı Seçimi 

Koltuk modeline göre halı seçiminde dikkat edilecek birkaç püf nokta vardır. Bu püf noktaların en başında ise stil ve renk uyumu gelir. Dekorasyon stillerinden yola çıkıldığında yaşam alanının genelinde kullanılan koltuklar göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin spor bir köşe koltuk takımına sahipseniz modern ve daha spor görünümlere sahip makine halılarını, baskı seçeneklerini ve kışlık seçeneklerden shaggy halıları tercih edebilirsiniz. Bambu halılar da köşe ve rahat oturumlu yumuşak koltuk, berjerler için idealdir. Soft görünümü tamamlar ve doku bütünlüğü oluşturur.

Salon için Koltuk ve Halı Modeli Önerileri 

Salon, genellikle evin diğer bölümlerine kıyasla daha özenli dekore edilir. Misafirlerin ağırlandığı hoş aile yemeklerinin yendiği yemek odalarıyla birleşen salonlar, sıklıkla daha gösterişli ve dikkat çekici mobilyalara ve tekstil ürünleriyle donatılır. Ancak spor, rahat stillerde de salon dekorasyonlarına yer verilir. Bu nedenle halı ve koltuk seçiminde ilk olarak salonda elde edilmek istenen stil belirlenmelidir. Kullanıcılar tarafından en çok klasik stilde döşenen salonlarda el dokuma ve eskitme halılar tercih edilir. Bunun sebebi ise şık ve son derece kaliteli olmalarıdır. Bununla birlikte el dokuması halılarda oldukça canlı renk tonları bulunurken eksitmelerde ise daha pastel tonlar mevcuttur. Pastel ve uçuk tonlar daha çok mobilya ile uyum sağlar.

Koltuk ve Halı Renk Uyumu

Koltuk ve halılarda renk uyumu en az doku kadar önemlidir. Doku, halılara belirli bir mesafeden yaklaşana kadar belli olmasa da renk ilk göze çarpan detaylardan biridir. Koyu ya da açık koltuklarla kullanılan halılar her zaman birebir aynı olmak zorunda değildir. Çünkü renklerle elde edebileceğiniz stiller de mevcuttur. Örneğin monokrom stilde bej koltuklarınız varsa bej ya da krem tonlarında halılar tercih etmeniz gerekir. Ancak yaşam alanlarınızda dilediğiniz stilde dekorasyon yapmakta özgürsünüz. Bu nedenle zıt renklerin çarpıcılığından parlak renklerin enerjisinden ve sonbaharın sıcak tonlarından yararlanabilir, desenleri renklerle harmanlayabilirsiniz.

Beyaz Koltuklar için Halı Seçimi 

Beyaz gibi açık renk koltuklar nötr renk aralığında olduğu için hemen her renk tonu ile eşsiz bir uyum sağlar. Bu nedenle beyaz koltuk ve halı seçimi tamamen sevdiğiniz renkler ve yaşam alanlarınızı nasıl göstermek istediğinizle alakalıdır. Dilerseniz halınızı da koltuklarınız gibi beyaz seçebilir ve yaşam alanınızı oldukça geniş gösterebilirsiniz. Başka bir seçenek ise beyazı canlı renklerle dengelemektir. Bu stilde ise beyaz koltuklarınızın göz alıcılığını başka yöne çekmek isterseniz parlak kırmızı, mavi ve yeşil renk makine halılarını tercih edebilirsiniz.

Zıt Renklerin Uyumunu Yakalayın

Beyaz halılarda siyah koltuk seçerek yapabileceğiniz gibi hemen her renk tonunda zıtlığın benzersiz uyumundan yararlanabilirsiniz. Kırmızı halılarınızla yeşil koltuklarınızı eşleştirebilir, mavi koltuklarınızla sarı renk halıları dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz. Zıt renkler yaşam alanlarında kontrast oluşturarak eşyaların daha net görünmesine yardımcı olur. Tıpkı soft ya da açık renkler gibi ahenk içinde olduğundan hoş bir ambiyans yaratır. Ancak hangi zıt renklerin birbiri ile örtüştüğünü bilmek gerekir.

Koyu Renk Koltuklar için Halı Seçimi 

Koyu tonlarda seçilen koltuklar, diğer eşyalara göre son derece modern bir hava ya da kasvetli bir ambiyans oluşturabilir. Bu tamamen mobilya ve dekorasyon ögelerinizin renk seçimine, yaşam alanlarınızın büyüklüğüne ve mobilyaların diziliş biçimine bağlıdır. Koyu renk koltuklara sahipseniz koyu renk halı tercih etmemeniz için bir neden yoktur. Desenli halılar da koyu renk mobilyalarla ideal bir uyum sağlayabilir. Koyu tonları hafifletir ve dikkat çekici parçalar ekleyerek tamamlayıcı görünür. Bu nedenle el dokuma, makine ya da baskı fark etmeksizin sevdiğiniz renkleri içeren halıları koyu renk koltuklarla eleştirebilirsiniz.
Siz de yaşam alanlarınızı farklı stillerde dekore etmek ve koltuklarınıza uygun halılarla hoş bir ambiyans elde etmek isterseniz Apex Halı koleksiyonuna göz atabilirsiniz.


Ayrıca Halı Blog Yazıları içinde

Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi
Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi

Ekim 10, 2023 5 dk okuma

Devamını oku
Antika Halılar ve Tarihleri
Antika Halılar ve Tarihleri

Ekim 10, 2023 4 dk okuma

Devamını oku
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları

Ağustos 17, 2023 4 dk okuma

Devamını oku