Ücretsiz Hızlı Kargo & Koşulsuz İade ve Değişim

0

Sepetiniz boş

Eviniz İçin Puf Önerileri

Aralık 14, 2022 4 dk okuma

Eviniz İçin Puf Önerileri

Oturma odanıza karakter, stil ve yeni bir dokunuş eklemenin en iyi yollarından biri puf kullanmaktır. Bu işlevsel ve şık mobilyalar, ağır ve temel eşyalardan çok daha farklıdır. Puflar kompakt olmaları sebebiyle hemen her yaşam alanında kullanılırlar. İster klasik ister modern bir iç mekana sahip olun her stile uygun bir puf modeli bulmanız mümkündür. Rahat bir tabure olarak görülen puflar aslında çok daha fazlasıdır. Bunun sebebi ise çok yönlü kullanım sağlayan modellerinin olmasıdır. Örneğin yumuşak ahşap ayaklı bir puf oturma odanızda ayak uzatmak ya da kalabalık misafirleri ağırlamak için ekstra oturma alanı yaratır. Ayrıca kapaklı modern bir puf ise daha fazla depolama alanı sağlar. Yaşam alanlarınıza, ofislerinize konfor ve zarafet getiren puflar, aynı zamanda dekoratif özellikleri sayesinde hoş bir tamamlayıcıdır. Bu nedenle mutfak dahil antre, salon, oturma ve yatak odalarında rahatlıkla puf tercih edebilirsiniz.

Puf Nedir?

Puflar, odanızı zahmetsizce birbirine bağlayabilen çok yönlü bir mobilya parçasıdır. Ayrıca sağlam ancak yumuşak olmaları bakımından benzersizdir ve bu nedenle çeşitli şekillerde kullanılabilirler. Puf modelleri bulundukları yere bağlı olarak bir sandalye, ayaklık, ek bir sehpa ve daha fazlası olarak işlev görebilir. Puf seçenekleriyle ilgili bir özellik ise genellikle başka mobilya ile eşleştirilebilir olmalarıdır. Bazı durumlarda başka bir mobilyanın yerini alabilirler. Mekanınızdaki çeşitli eşyalarla eşleşebilecek bir aksesuar olarak tasarlanırlar, böylece mevcut mobilyalarla uyum sağlayabilirler.

 

Puflar sadece kullanımlarında çok yönlü değildir. Ayrıca tasarım söz konusu olduğunda da çok yönlüdürler. Tarzınız ne olursa olsun mükemmel şekilde uyacak şekilde tasarlanmış puflar vardır. Kumaşlardan yapılan puf istiyorsanız çeşitli örgü ve renklerde bulmak mümkündür. Hammaddelerle daha çok ilgileniyorsanız deri, suni deri, süet ve daha pek çok türde yapılır. Ayrıca, renk düzenine uyum sağlayabilmeleri veya gerçek bir vurgu parçası olabilmeleri ve alanınıza bir renk patlaması katabilmeleri için farklı renklerde üretilirler.

Puf Nerede Kullanılır? 

Puflar, bir odayı ve tasarımı tamamlayan harika ve benzersiz bir aksesuardır. Eviniz için doğru, ancak tasarımınızı tamamlayacak ve birbirine bağlayacak en iyi şekli, boyutu ve rengi bulmanız gerekebilir. Öte yandan pufların modeli ile kullanım şekli ve yer verildiği alan da önemlidir. Puflar evlerin ve ofislerin tamamında kullanılabilir. Bunun için ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalı, dekorasyonunuza uyum sağlayan renk ve dokuya sahip puf seçmeniz gerekir. Seçiminiz konusunda size ipuçları veren puf modelleri ve kullanım alanları ise şöyle sıralanabilir:

Puf Koltuk

Puf koltuklar genellikle ekstra yumuşak oturma alanına sahiptir ve bir koltuğun yerine

 geçebilirler. Aynı zamanda tabii ki ayak uzatmak için de kullanılırlar. Salon ve oturma odası için idealdir.

Puf Sehpa

Puf sehpaların yüzeyi kumaş da olsa daha düzdür. Bu sayede sehpa olarak kullanılabilirler. Ahşap, metal ya da plastik ayakla tamamlanırlar. Zemin üzerinde sabit durabildikleri için üzerine pek çok şey konulabilir.

Sandıklı Puf

Yatak odalarının vazgeçilmez mobilyalarından biri olan sandıklı puflar aslında evin birçok yerine kullanılabilir. Spordan klasiğe endüstriyelden retroya kadar farklı stillerde tasarlanır ve üzerine oturulan hoş bir sandıktır.

Ayak Ucu Puf

Ayak ucuna eklenen puflar genellikle koltuk, kanepe ya da berjerlere uyumlu tasarlanır. Oturma odasına kendinize rahat bir TV koltuğu hazırlamanız için idealdir. Yerden yüksekliği standarttır ve ayaklarınızı uzatmak için kullanılırlar.

Salon ve Oturma Odası için Puf Önerileri

Salon ve oturma odaları için tasarlanan lüks, sade, spor, klasik ve retro tarzlarda zengin bir puf koleksiyonu vardır. Bu puflar büyük kare, dikdörtgen, yuvarlak, silindir ve daha farklı şekillerde üretilebilir. Desenli, sade ya da çok renkli puflar dekorasyon stiline göre seçilmesi için çok seçenek sunar. Bu sayede oturma odanıza ya da salonunuzdaki mobilya ve duvar dekorasyonuna göre rahat bir seçim yapabilirsiniz. Retro tarz bir alanınız varsa ahşap oymalı ya da altın gibi metal ayaklı pufları tercih edebilirsiniz. Daha modern stilde bir salon düzenlemek isterseniz tamamen kumaş kaplı silindir puflar seçebilirsiniz.

Yatak Odasında Puf Kullanım Önerileri 

Yatak odası puf seçimlerinde yatakların ayak ucuna yerleştirilen uzun ve sandıklı puflar ön plandadır. Nedeni ise hem ekstra depolama alanı sunması hem de yatak odası mobilyalarına uyumlu malzemelerden yapılmasıdır. Yatak başlarındaki gibi aynı üretim stillerine göre hazırlanan puflar yatak odası takımın bir parçası gibi görünebilir. Ancak yatak odanızda dikkat çekici bir detay isterseniz parlak renkli, şık ayaklı sandık pufları da tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte yatak odası pufları bu sandık modeli ile sınırlı değildir. Tuvalet masası önünde kullanılan şık ve gösterişli puf modelleri de vardır. Bu puflar makyaj masasıyla birlikte takım olarak sunulur, ancak bu şekilde bir takıma sahip değilseniz kendiniz de oluşturabilirsiniz. Örneğin aynalı bir dresuar önüne şık kabarık tüylü bir puf yerleştirebilir, kendi makyaj köşenizi elde edebilirsiniz.

 Çocuk Odası için Puf Önerileri 

Puf, çocuk odalarında da yaygın kullanılan bir mobilyadır. Özellikle sandıklı kare modeller oyuncak depolama alanı olarak yoğun ilgi görür. Yerden yüksekliği daha az olan modelleri çocuklarınıza rahat oturabilecekleri ve oyuncakları ile oynamaya devam edebilecekleri bir alan yaratır. Evin diğer alanlarında kullanılan puflara göre daha renkli ve sevimli modellerden oluşur. Çocuk odası puflarının bir diğer özelliği ise silinebilir kumaşlara sahip olmasıdır. Boyanmaya ve yemek dökülmesine karşı önlem olarak deri ya da PU kumaşlara sahip puflar da seçilebilir. Öte yandan kılıfı çıkarılabilen puflar ise yıkama kolaylığı sunduğundan çocuk odalarında puf kullanımı için iyi bir alternatif olabilir. Çocuk odası için diğer bir puf önerisi ise yumuşak malzemelerden tamamlanan modellerdir. Bu odadaki diğer mobilyalar gibi zararsız, tamamen kumaştan kaplı ve sert bir köşesi bulunmayan modelleri tercih ederek olası kazaların önüne geçebilir çocuklarınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Dekorasyona Renk Katan Puf Fikirleri 

Her mobilyanın bir stili olduğu gibi pufların da kendine has tarzları vardır. Etnik, modern, retro, endüstriyel, rustik gibi tüm ev dekorasyonlarında rahatlıkla kullanılabilir. Öte yandan çok yönlü seçenekleri de vardır. Bu puflar aynı zamanda sade tasarıma sahiptir ve zarif görünür. En önemli özellikleri ise pek çok stile uyum sağlamalarıdır. Nispeten küçük olmalarına rağmen, uygun şekilde konumlandırılmaz ya da seçilmezlerse ortamın havasını etkileyebilirler. Aksesuar olduklarından tasarımınıza tam anlamıyla kusursuz bir şekilde uymaları oldukça önemlidir. Puf, yeterli alan olmayan alanlara ek bir oturma alanı olarak eklenebilir, ancak kullanılan alanı çok da daraltmaması gerekir.

İhtiyacına Uygun Puf Seçimi 

Puf, hem dekorasyon ögesi hem de işlevsel bir ürün olduğundan öncelikle ihtiyaçlara yönelik bir ürün seçimi yapmak gerekir. Geleneksel ahşap ayaklı puflar, kumaş kaplı üst kısmı sayesinde şık görünür ve ayak uzatmak, sehpa olarak kullanmak ve misafirlerinizi ağırlarken konforlu bir alan sunmak için oldukça uygundur. Öte yandan ekstra oturum alanı oluşturmanıza da yardımcı olurlar. Mutfakta masaya dahil edilen bir sandalye işlevi görür ve yer kaplamaz. Çocuk odalarında klasik sandalyelere daha güvenli bir alternatiftir. Ancak dekorasyonunuza uyması da bir ihtiyaç olarak görülebilir. Örneğin bir okuma ya da TV köşesi hazırlamak istediğiniz de ayaklarınızı uzatmak için bir eşya arıyorsanız ayak puflarını tercih edebilirsiniz. Dekorasyon açısından ise halı, duvar, mobilya gibi yerleşik pek çok parçaya uyum sağlaması, göz yormaması ve şık görünmesi gerekir. Siz de dekoratif stillerinden ve işlevlerinden yararlanmak için pufları yaşam alanlarınıza dahil edebilir, Apex Halı'nın özel puf koleksiyonuna göz atabilirsiniz.


Ayrıca Halı Blog Yazıları içinde

Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi
Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi

Ekim 10, 2023 5 dk okuma

Devamını oku
Antika Halılar ve Tarihleri
Antika Halılar ve Tarihleri

Ekim 10, 2023 4 dk okuma

Devamını oku
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları

Ağustos 17, 2023 4 dk okuma

Devamını oku