Ücretsiz Hızlı Kargo & Koşulsuz İade ve Değişim

0

Sepetiniz boş

Robot Süpürge ile Halı Temizleme

Eylül 29, 2022 3 dk okuma

Robot Süpürge ile Halı Temizleme

Ev temizliğini daha zahmetsiz hale getiren robot süpürgeler gittikçe popülerliği artan akıllı ev yardımcılarından biridir. Kolay kullanım, bakım ve temizlik açısından pek çok avantajı olan robot süpürgeler, zemin ve halı temizliğini sizin yerinize yapan cihazlardır. Bazı robot süpürge modelleri paspas özelliği ile silme işlevini de yerine getirir. Robot süpürgeler aynı zamanda günlük zemin ve halı temizliği için oldukça etkilidir.

Robot Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Robot elektrikli süpürgeler, düzenli temizlikler arasında kir, toz ve döküntü birikimini azaltmak için tasarlanmıştır. Anlık dökülme ve toz algı sistemi sayesinde şarjlı el süpürgeleri sessiz süpürme konusunda oldukça başarılıdır. Halılarınız ve zemin türünüz nedeniyle robot süpürge alırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta vardır. Örneğin robot süpürgenin eşik yüksekliği bulunur ve yüksek havlı halılarınız varsa yüksek eşiğe sahip bir süpürgeye ihtiyacınız vardır. Pil ömrü, boyutu ve evinizin metrekaresi de robot seçimi için önemlidir. Tüm bu hesaplar yapıldığında şarj ömrü tüm halı/zemin temizliğini yapmaya yetmelidir.

Robot Süpürge Alındıktan Sonra Yapılması Gerekenler 

Robot süpürgeler manuel olarak da çalışır ancak en önemli özellikleri evin tüm zeminlerini kaydetmesi ve kendi kendine temizlik yapmasıdır. Bu fonksiyon için ise ilk önce telefon uygulamasını yüklemeniz ve robot süpürge ile bağlantı kurup haritalandırma yapmanız gerekir. Robot süpürge sensörleri ya da kamerası sayesinde eşikleri ya da eşyaları belirleyerek temizliği kendi başına yapabilir.

Robot Süpürge ile Halı Süpürmek 

Robot süpürgeler, güçlü bir motor ve iyi fırçalarla donatılmıştır, böylece hem sert hem de yumuşak bir zemin için uygundur. Pek çok robot süpürge halı türlerini temizlemek için yüksek emiş gücüne sahiptir. Uygulama yardımı ile zaman ayarı yapabilir, robot süpürgenin fırçaları yardımıyla tüm kırıntı ve döküntüleri periyodik olarak süpürmesini sağlayabilirsiniz.

Robot Süpürge Halıya Kolay Çıkıyor mu? 

Her robot süpürgenin eşik yüksekliği farklıdır. Robot süpürgeler genellikle 2 cm eşikten geçebilecek şekilde tasarlanır, ancak 5 cm yükseklikten rahatlıkla geçebilen modeller de bulmak mümkündür. Robot süpürgeler tekerlekleri sayesinde halı ya da yükseltilere rahatlıkla çıkabildikleri için halılarınızın yüksekliğine göre seçim yapabilirsiniz.

Robot Süpürge Tüylü Halıları Süpürür mü? 

Robot süpürgelerin süpürme işlevleri fırça ya da döner başlık olarak farklı tasarlandığı için her biri farklı halılarda kullanıma uygundur. Döner fırçalı sistem daha kalın ve tüylü halı modellerinde etkiliyken fırçalı sistem ise ince halı ve düz zeminlerde daha kullanışlıdır.

Robot Süpürgeler Halının Tamamını Temizler mi? 

Robot süpürgeler haritalandırma yapıldığı takdirde tüm zeminleri ve halıları temizler. Ayrıca pek çok modelde bulunan derin temizlik seçeneği günlük süpürmenin ötesinde bir hijyen sağlar.

Paspas Özellikli Robot Süpürge Halıyı Siler mi? 

Paspas özellikli robot süpürgeler süpürme işleminden sonra zeminleri silmek için paspas özelliğini aktif eder. Dilerseniz uygulama üzerinden sadece bu özelliği kullanmanız da mümkündür. Paspas ise sert zeminleri temizlemeye uygundur.

Robot Süpürgeye Temizlik Deterjanı Konur mu? 

Robot süpürgelerin paspas özelliği için cihazın haznesine su eklemek gerekir. Deterjanlar genellikle ağartıcı ve aşındırıcı kimyasallar içerdiğinden cihazın ömrünü kısaltır ve garanti dışına çıkmasına sebep olur. Bu nedenle robot süpürgeleri üreticinin belirlediği şekilde kullanmanız tavsiye edilir.

Robot Süpürgeler Halıya Zarar Verir mi? 

Robot süpürgeler halılar ve zeminlere hassas davranan fırçalarla donatılır. Bazı modellerde ise döner fırça başlık bulunur. Bu döner başlık çok ince halı ve kilimleri başlığın içine sıkıştırabilir. Bu tür halılarınız varsa yandan fırçalı robot süpürgeler tercih edebilirsiniz.

Saçaklı ve Püsküllü Halılar Robot Süpürge ile Temizlenir mi? 

Apex marka saçaklı ve püsküllü halılar robot süpürgeler tarafından özenle süpürülür ve sıkışma gibi problemler meydana gelmediği için otomatik temizleme modu rahatlıkla kullanılabilir. Bu sayede siz evde yokken bile süpürme işlemi güvenle tamamlanabilir. Siz de robot süpürgelerinizle rahatlıkla temizleyebileceğiniz halı modelleri arıyorsanız Apex’in zengin halı koleksiyonuna göz atabilir, dekorasyonlarınızı şık bir şekilde tamamlayabilirsiniz.


Ayrıca Halı Blog Yazıları içinde

Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi
Halı Seçerken Tarzınızı Yansıtmanın Önemi

Ekim 10, 2023 5 dk okuma

Devamını oku
Antika Halılar ve Tarihleri
Antika Halılar ve Tarihleri

Ekim 10, 2023 4 dk okuma

Devamını oku
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları
Ofislerde Halı Kullanımı ve Faydaları

Ağustos 17, 2023 4 dk okuma

Devamını oku